Despre noi

  Ideea a aparținut regretatului dr. ing. mat. Dan MALAI care a obținut în mai 1990 a 8-a autorizație de practică medicală privată de pe teritoriul României pentru soția sa dr. Anca DUCU (MALAI). Timp de mai bine de un an a amenajat cu mâinile lui, ajutat de un prieten pe nume Marian Lazar, subsolul de pe strada Brașov nr. 6, unde locuiau, transformându-l dintr-un spațiu insalubru într-un loc plăcut și vesel care a devenit primul cabinet medical privat cu profil pediatrie din Timișoara.

     În 1 octombrie 1991 începe activitatea firmei „Universitas” SNC, denumită așa deoarece ambii acționari, Anca și Dan Malai erau cadre didactice universitare. Cea mai de preț achiziție de atunci a fost un calculator pe care se ținea evidența pacienților grație unui program original conceput și pus în practică de Dan Malai, program cu care se lucrează și în prezent.

     Dan Malai era un vizionar care a înțeles importanța dotărilor tehnice într-un cabinet medical și a continuat să investească: primul ecograf second hand în 1992, primul electrocardiograf în 1994, al doilea ecograf în 1995, mult mai performant, care permitea și efectuarea ecografiei de bazin. În 1996, în decurs de numai o lună, cu puterea de organizare care îl caracteriza, Dan Malai a modernizat complet spațiul, l-a dotat cu aer condiționat și geamuri termo-fonoizolante (o raritate pe atunci) și l-a extins cu încă o încăpere, promovând conceptul de consultație în paralel în două cabinete, în vigoare și în prezent. În decembrie 2004 Dan Malai s-a ocupat de achiziționarea noului spațiu pe care l-a amenajat la standarde moderne, pe strada Independenței nr. 16, unde funcționăm și astăzi.

     În februarie 2005 a fost schimbată denumirea firmei din „Universitas” SNC în Clinica „Dr. Anca MALAI” SNC. În iunie 2005 sediul firmei s-a mutat pe strada Independenței nr. 16. În anul 2007 am achiziționat primul nostru ecograf nou, performant, un nou electrocardiograf, aparat de aerosoli, etc. În 1 aprilie 2011 Dan MALAI a transferat soției, dr. Anca MALAI toate atribuțiile de manager ale firmei, datorită deteriorării stării sale de sănătate. Trecuseră 20 de ani de când conducea firma cu pricepere și inteligență, rezolvând strălucit toate problemele organizatorice, astfel încât dr. Anca MALAI, pe care a protejat-o mereu să se concentreze numai pe problemele medicale.

      În 27 mai 2013 l-am pierdut pe mentorul nostru Dan MALAI, noi rămânând să-i continuăm opera lucrând cu dăruire, pricepere și dragoste pentru pacienții noștri, așa cum ne-a învățat el mereu. 

9750

Pacienţi

9750

Consultații

9850

Tratamente

10000

Zâmbete